Onderwijs Ontwikkelbox

Onderwijs Ontwikkelbox is een ontwikkeltool voor het onderwijs. Regelmatig krijgen we vragen uit het onderwijsveld. “Ik zou wel iets meer uitdaging willen, maar kan ik dat wel?”. Soms wordt die vraag gesteld door een intern begeleider. Soms door een leerkracht. Maar ook bijvoorbeeld vaak door directeuren.

Om daarop antwoord te vinden hebben we de Onderwijs Ontwikkelbox ontwikkeld. Een ontwikkelassessment special voor het onderwijs. Met dit ontwikkelinstrument zoomen we in op de potentie van een persoon. Wij brengen gericht in kaart wat wel en wat niet past bij iemand.

Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

Intake: samen met jou bespreken we waar je vraagt echt ligt. Misschien heb je dat al scherp voor ogen, maar misschien kunnen onze vragen helpend zijn. Ook nemen we je cv samen met je door en halen daar relevante informatie uit. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij via de Onderwijs Ontwikkelbox antwoord krijgt op je vraag.

Afname: Invullen van de testserie. De Onderwijs Ontwikkelbox bestaat uit een unieke set met testen die een hoge validiteit kennen. Dat invullen kan thuis online, maar ook op locatie als je dat zelf prettig vindt. De testen doen een voorspelling hoe goed een bepaalde competentieset bij jou past.

Terugkoppeling: we nemen alle uitslagen met je door. Een testuitslag hebben is één ding. Dat samen goed duiden is een ander verhaal. Daar nemen we de tijd voor. Maatwerk en aandacht daarmee doen we dit werk. Dat maakt de Onderwijs Ontwikkelbox tot een sterk ontwikkelinstrument voor het onderwijs. We kijken samen of je de resultaten herkent en geven op basis van die uitslagen direct maatwerkadvies.

Dat maatwerkadvies kan op verschillende twee manieren. Mondeling, direct na het invullen van de testen. En mondeling en met een schriftelijke maatwerkrapportage. Een professioneel rapport als afsluiting van de Onderwijs Ontwikkelbox met daarin alle uitslagen. Hierin staan ook de antwoorden op je vragen. Daarnaast uiteraard ook ontwikkeladviezen en opleidingsadviezen voor de toekomst. Als je dat zelf prettig vindt, kunnen we die ook nog samen doorspreken en toelichten. Dat kan ook samen met een vertegenwoordiger van je werkgever.

Onderwijs Ontwikkelbox

Overige informatie

Veel bureau besteden het afnemen van een ontwikkelassessment uit en fungeren als tussenbureau. Daardoor zijn de investeringen ook iets hoger. Uiteraard voeren wij de Onderwijs Ontwikkelbox zelf uit. Dat kunnen we ook omdat we namelijk veel ervaring hebben met de rol van assessor.

Bovendien hebben we “krijt aan onze handen”. We weten hoe het er aan toegaat in een school. We weten wat bepaalde functies van iemand vraagt. Natuurlijk hebben we die kennis ingezet bij het inrichten van dit ontdekkingsproces.

Uiteraard is het uitvoeren van de Onderwijs Ontwikkelbox altijd maatwerk. De investering verschilt per traject. De basisinvestering is €495,- (excl btw) Vaak wordt dit betaald uit het persoonlijke budget voor professionalisering.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Arjo de Groot

Samen waarde toevoegen aan het onderwijs? Neem contact op; dan nemen we samen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van leerlingen en de wereld om ons heen!