Waarom leiderschap in PO

Op de basisschool ontwikkelen kinderen zich tot sociale individuen. Het gebied waarover zij persoonlijk leiderschap hebben wordt stapje voor stapje groter: van een stuk speelgoed tot een eigen tafeltje, enzovoorts. Zo is iedereen, van jong tot oud, een leider. Om dat persoonlijk leiderschap aan te wakkeren en te ontwikkelen hebben kinderen het goede voorbeeld nodig. Goed leiderschap in het primair onderwijs is daarom cruciaal.

Onderwijs Interim Desk draagt bij aan leiderschap in het primair onderwijs door continu te focussen op de ontwikkeling van de mensen in het onderwijs. Door hen in beweging te krijgen, aan te zetten tot ontwikkeling en het versterken van hun persoonlijk leiderschap kunnen zij beter leiderschap faciliteren en wordt ook de onderwijsorganisatie sterker. Daar plukken de leerlingen de vruchten van.

In een sector waarin alles draait om ontwikkeling, horen degene die sturing geven aan die ontwikkeling, evenmin stil te staan. Beweging, dynamiek, beter worden in wat je doet zijn begrippen die onmiskenbaar samenhangen met Onderwijs Interim Desk. Wil je meer weten over hoe we tegen onderwijskwaliteit aan kijken, klik dan op deze link.

Lees meer over Ontwikkeling voor het Primair Onderwijs

Arjo de Groot

Samen waarde toevoegen aan het onderwijs? Neem contact op; dan nemen we samen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van leerlingen en de wereld om ons heen!