Aanvraag W&S Basisonderwijs
Aanvraag W&S Voortgezet Onderwijs

Werving en selectie voor het onderwijs

Zoek je bijvoorbeeld een goede teamleider, conrector, directeur of IB’er? Zoek je zekerheid bij werving en selectie voor het onderwijs?  In theorie is die niet te geven. Wat we wel kunnen zeggen is dat tot op de dag van vandaag een slagingspercenatge hebben van 100%. Hoe ingewikkeld de vacature ook was. Dat gaat uiteraard over tientallen trajecten. Het bewijst dat onze aanpak werkt. Niet alleen bij het vinden van sollicitanten, maar ook bij het goed matchen en dus een duurzame oplossing vinden. Onze aanpak is compleet en effectief.

Onze aanpak

Onze aanpak is gebouwd op onze drie pijlers

Kwaliteit

 • We voeren in korte tijd met alle betrokkenen gesprekken om niet alleen feitelijke informatie op te halen, maar ook aan te voelen welke begeleiding de BAC en teamleden nodig hebben om maximaal te functioneren in een sollicitatieprocedure.
 • We stellen een uitgebreid profiel op dat eerlijk is en recht doet aan waar de school staat.  Dit is soms confronteren, maar werkt als een spiegel naar de teamleden, ouders en toch wel vaak ook naar de bestuurder. Vanuit dit profiel stellen we een toekomstgerichte en wervende vacature op. Voordeel hiervan is dat de BAC niet verzandt in het afstemmen of bevechten van verschillende beelden tijdens de procedure. Belangrijkste reden is dat er veel beter afgestemd kan worden welke kandidaat een goed antwoord is op de leiderschapsbehoefte van de school.
 • Eenheid in de BAC zorgt ervoor dat de nieuw aangestelde directeur of IB’er een vliegende start kent.
 • Wij doen de werving en selectie zelf en je kunt daarbij gebruikmaken van ons “timmermansoog” als je dat wilt. We hebben gewoon verstand van onderwijs en leiderschap in het onderwijs. We hebben verstand van het matchen van de leiderschapsbehoefte met het leiderschapsaanbod.
 • We zijn objectief. We poetsen kandidaten niet op om de werving en selectie te doen slagen. Wel creëren we zo veel mogelijk voorwaardes voor de BAC en sollicitanten om het maximale van zichzelf te laten zien. Dat is dus wederkerig. Ons doel is om goed onderwijs te realiseren. Daarbij past geen dubbele agenda vanwege de financiële consequenties (no cure, no pay).

Genoeg is genoeg

 • Onze tarieven zijn duidelijk en transparant. De vaste prijs voor alle trajecten is €6000,- (No cure, no pay) Bij een IB’er en een directeur (in alle loonschalen) leveren we dezelfde inspanning en we benutten grotendeels dezelfde mediakanalen. De koppeling tussen verschillende prijzen voor verschillende functies hebben wij als bedrijf nooit begrepen. Het is in onze ogen een commercieel model om de winst te vergroten.
 • We brengen de kosten voor de mediakanalen (uiteraard in overleg met jou) apart in rekening.
 • Wij zijn geen “werving en selectie makelaar” of gaan uit van “massa is kassa”. We werken niet met tussenpersonen of ingehuurde ZZP’ers ook niet bij het afnemen van assessments. Dat scheelt jou geld.

Persoonlijke en duurzame benadering

 • We doen nooit meer dan 2 werving en selectieprocedures tegelijk. We willen ons werk met aandacht doen. Het is geen productiewerk. Een goede directeur  vinden is bijvoorbeeld cruciaal voor de ontwikkeling van de stichting en de school. Dat verdient aandacht.
 • We begeleiden de BAC vanaf de eerste minuut van het proces met als doel dat de BAC professioneel gaat functioneren. We zien in veel scholen dat veel teamleden deelnemen aan een sollicitatieprocedures een grote verantwoordelijkheid vinden. Wij weten dat en praten ook daarover door met BAC-leden en helpen ze om objectief te kijken.
 • Wij zijn altijd direct bereikbaar. Juist omdat we maar een paar trajecten tegelijk doen, heeft het onze volledige aandacht. Wij vinden het zelf ontzettend fijn om de ruimte te hebben om beschikbaar te zijn en dat is voor jou als klant ook prettig.
Hoe het werkt

In het kort: Onderwijs Interim Desk doet wat nodig is om een kwalitatieve match te maken. Dat begint met het in kaart brengen van de behoeftes van de schoolorganisatie. Vervolgens stellen we in samenwerking met de BAC een profiel en een wervende, toekomstgerichte vacature op. Deze sluit uiteraard aan bij de onderwijsvisie van de school. We begeleiden de BAC bij het afnemen van professionele interviews en creëren eenheid in kijken, handelen en besluiten.

Ook het plaatsen en verspreiden van de vacature nemen we je uit handen. We maken gebruik van een unieke mediamix en schakelen ons uitgebreide netwerk in. Daarbij zoeken we vooraf al pro-actief naar de juiste kandidaat. Vervolgens maken we indien gewenst een voorselectie, doen we een screening en nodigen we geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om het maken van de voorselectie en het screenen van de kandidaten zelf te verzorgen.

Aanvraag doen
Interim onderwijs (PO)

Arjo de Groot

Samen waarde toevoegen aan het onderwijs? Neem contact op; dan nemen we samen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van leerlingen en de wereld om ons heen!

Voordelen

Waardegedreven mentaliteit

In onze samenwerking kun je altijd rekenen op een inhoudelijke en eerlijke reactie. Integriteit, openheid en eerlijkheid zijn voor ons vanzelfsprekende kernwaarden.

Eerlijke tarieven, hoge kwaliteit

Wij werken met de minimale fee die nodig is om ons werk goed te kunnen doen. Genoeg is genoeg: optimale onderwijskwaliteit leveren is immers ons hoogste doel.

Voor Primair Onderwijs
Praktijkervaring

We kennen de problematiek en complexiteit van een schoolorganisatie. Dit stelt ons in staat betere analyses te maken en een team te vormen met de interimmer.

Wat anderen van ons vinden

Ik vind het heel fijn dat het een duidelijke keuze van Onderwijs Interim Desk is dat publiek geld zoveel mogelijk in het onderwijs moet blijven.

John van Bemmelen
Interim directeur

Arjo de Groot heeft ruim de tijd genomen om mij te leren kennen. Hij heeft geïnvesteerd in het in beeld brengen van mijn motivatie en capaciteiten. Hierdoor voelde ik mij serieus genomen en weet ik dat Arjo de intentie heeft om de best mogelijke match te maken tussen opdrachtgever en de interim. Het was mij duidelijk dat hij gedreven wordt door de missie van onderwijs, namelijk kwalitatief goed onderwijs voor elk kind.

Anita Uittenbogaart
interim IB’er

De samenwerking met OID ervaar ik als erg kundig en prettig. Arjo is betrokken, open, professioneel en realistisch. Hij maakt echt waar wat hij toe zegt, zowel aan de opdrachtgever als aan mijzelf. Door de gedegen werving- en selectieprocedure zorgt OID voor de juiste persoon op de juiste plek.

Wilma van Maarschalkerweerd
interim IB’er

Onderwijs Interimdesk is een professionele partner in het onderwijs. Ik heb zowel als klant (inhuren van een interim IB’er en werving en selectie)en in opdracht van (interim directeur)met hen te maken. Duidelijk, transparant, deskundig en snelheid. Ook in de werving en selectie komen zij tot verassende resultaten.

Henri Verheij
Henri Verheij
Interim directeur
0
Ingeschreven interimmers
0%
Slagingspercentage werving en selectie
0 jaar
Ervaring met interimwerk in het onderwijs
0
Verstuurde Onderwijs Ontwikkelboxen