Ontwikkelen in Coronatijd?

 

Tijd om te werken aan jouw eigen loopbaan? Is deze corona-tijd wel een geschikt moment om te denken aan je eigen loopbaan?

Als leerkracht was het de afgelopen maanden aanpassen en je instellen op een nieuwe situatie die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Samen met ouders en leerlingen stond je voor een wijziging met grote impact. Vanzelfsprekend ging en gaat de meeste aandacht uit naar de kinderen, daar doen we het ten slotte voor. Als leerkracht heb je jezelf vermoedelijk op de tweede plaats gezet en hard gewerkt om het onderwijs nieuwe stijl vorm te geven.Toch is het belangrijk om de komende tijd ook tijd te nemen voor jezelf en wellicht ook voor je eigen professionele ontwikkeling. Jouw werkplezier, persoonlijke groei en voldoening en passie in je werk doen er namelijk toe. Voor de lange termijn is die bovendien ook vooral in het belang van het kind.

Als de Coronatijd ons één ding leert, is het wel onze afhankelijkheid van situaties. Hoe sterker je eigen leer- en aanpassingsvermogen, hoe beter jij daar mee om kunt gaan. Continue leren en ontwikkelen is daarom voor een leerkracht minstens net zo belangrijk als voor werknemers in andere sectoren. We zien echter met regelmaat dat de behoefte aan leren wordt uitgesteld, omdat er telkens andere prioriteiten zijn, waardoor een leerkracht zijn eigen behoeften uitstelt.

We dagen je uit om de komende maanden tijd te nemen om over je eigen ontwikkeling na te denken. Is het komende cursusjaar ook een jaar om een stap te zetten naar een specialisme in je werk om daarmee een specifieke groep leerlingen te kunnen helpen? Of wil je juist meer verantwoordelijkheid dragen voor beleid of de vakontwikkeling van je collega’s?

Wil je hulp of een zetje in de rug bij het ontdekken van je eigen talenten en mogelijkheden? Dan hebben wij een aantrekkelijke optie voor een zogenaamd talentenonderzoek in digitale vorm: de Onderwijs Ontwikkelbox. We maken kennis en nemen je CV door. Je vult een aantal vragenlijsten in en ontvangt een digitaal rapport, dat we in een skype, teams of zoomafspraak helemaal met je doornemen en toelichten. Daarmee heb jij handvatten voor het maken van een persoonlijk ontwikkelplan en het kiezen van een eventuele opleiding, cursus of training.

Wil je meer weten over wie wij zijn, hoe we werken of hoe we denken? Kijk dan even hier